getimage

שווארמה (שלומי אשורי)

שווארמה ביתית על הגריל.

מרכיבים:

  • פרוסות דקות של בשר (אני מעדיף שילוב של כתף בקר ושל שוק/כתף כבש).
  • כמה קציצות גדולות ושטוחות (כמו המבורגרים) שאני מכין מבשר אסאדו. (*אין תוספת שומן על השיפוד מלבד השומן שמגיע בשוק הכבש ובקציצות/ההמבורגרים מהאסאדו).
  • במידה והוחלט לא להשתמש בקציצות אסאדו, יש לשים פרוסות שומן כבש (אליה) על השיפוד, בין נתחי הבשר.
  • בצל גדול.
  • שיפוד רחב (עדיף שיפוד בעל 2 שיניים.

הערות:

הבשר בד"כ לא מתובל, התבלינים מפוזרים על הבשר לאחר החיתוך ולפני ההגשה (על מנת לא לשנות את טעם הבשר והתבלינים עצמם על ידי הצלייה.

אופן ההכנה:

  • משפדים את הנ״ל על שיפוד בעל 2 שיניים (לפי הסדר הבא- שליש בצל, פרוסות בשר, קציצות, פרוסות בשר, שומן, פרוסות בשר, קציצות בשר, בצל וכו') ו
  • מניחים גבוה מעל המנגל (השיפוד אמור לקבל חום אבל לא אש ישירה).
  • מסובבים אותו כל רבע שעה. ( במידה ויש רוטיסרי השיפוד יסתובב אוטומאטית)
  • ברגע שרואים (ומריחים) שהבשר מוכן פורסים את השכבה הצלויה החיצונית לאורך השיפוד ומחזירים להמשך הצלייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart