2020 02 07 00.00.04 1

רליש – רוטב אמריקאי חמוץ מתוק

רליש בצנצנת
רליש מוכן

רליש (Relish) מוכר לכל מי שטייל בארצות הברית, רוטב חמוץ מתוק, שמוגש ליד הנקניקיה ומשדרג אותה מאד. משום מה לא מצאתי רליש בסופרים בארץ, ובכל מקרה קל מאד להכין אותו לבד.
התבססתי על מתכונים אמריקאים והתאמתי את המתכון למלפפון הישראלי (גרעינים עדינים) ולסו ויד.

מצרכים:

  • 4-5 מלפפונים בינוניים
  • בצל גדול קלוף
  • פלפל אדום נקי מגרעינים
  • 2 כפות גדושות מלח גס
  • 1/2 כוס חומץ
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית אבקת חרדל
  • 1/4 כפית זרעי חרדל
  • 1/2 כפית זרעי סלרי
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כף קורנפלור

הכנה:

  1. נרכיב במעבד מזון את סכין הפומפיה ונגרר את המלפפונים, הבצל והפלפלים. אם אין מעבד מזון, אפשר להשתמש בפומפיה דקה.
  2. נסחט את הירקות, נערבב עם 2 כפות המלח הגס ונעביר למסננת להגרת נוזלים של שעתיים – שלוש.
הירקות הקצוצים עם המלח הגס
הירקות הקצוצים עוברים להגיר נוזלים עם מלח גס

3. בסיר גדול נמיס את הסוכר וכל התבלינים (לא את הקורנפלור) בחומץ על אש קטנה. נשמור 2 כפות חומץ בכוס בצד.
4. כשהחומץ בסיר רותח, נערבב את החומץ ששמרנו בכוס עם הקורנפלור ונוסיף את התערובת לסיר. נערבב עד שהנוזל יסמיך קצת.

ממיסים את התבלינים בחומץ
הכנת תערובת התבלינים

5. אחרי שעתיים של הגרת נוזלים במסננת – נשטוף טוב את הירקות במסנננת מכל המלח (מומלץ לטעום ולראות שכמעט ולא נשארה מליחות). נסחט שוב בידיים אחרי השטיפה.
6. נוסיף את הירקות לתערובת החומץ ונערבב טוב (אני ערבבתי בסיר בו המסתי את התבלינים).

מערבבים את הירקות והחומץ
הירקות מעורבבים אל תוך הרוטב

7. נעביר את התערובת לצנצנות מייסון ונסווד בחום של 65 מעלות למשך 3 שעות. (לכסות את הצנצנות לגמריי במים, לא כמו בתמונה)

2020 02 06 18.42.29
הצנצנות נכנסות לסו ויד

אלתורים:
אם חסר לכם אחד התבלינים – נסו להכין את התערובת בלעדיו, לטעום ולתקן.
אם לא בא לכם קורנפלור – אין בעיה, הרוטב יצא יותר דליל.
אם לא בא לכם סוכר – תכינו רוטב אחר. רליש חייב לצאת מתוק 🙂

מה זה סו-ויד?

מה זה סו-ויד, הפוסט הזה הוא לחדשים (לא רק), ששומעים בקבוצה את ה”קללות” ולא מבינים על מה המהומה. סו-ויד היא שיטת בישול בת עשרות שנים…
קרא עוד
10568852 1140402332652042 5552916451349049517 n 1

ברזאולה (שלומי אשורי)

כאשר בא לי להכין ברזאולה אני תמיד חוזר למתכון ברזאולה של שלומי אשורי,  מתכון פשוט (להבנה) להכנה ומאוד מוצלח לדעתי,אז בואו נקפוץ אל המתכון !…
קרא עוד
picture4

מכונת וואקום Fresco E5500F סקירה

לפני מס’ שבועות פנה אלי אודי דווידסון והתחלנו לדבר על המכונת וואקום שהוא מייבא, איכות, שירות ואחריות ואז עלה לי רעיון, לתת לחבר קבוצה וותיק…
קרא עוד
n1

המעשנה החברתית

המעשנה החברתית, כמה התרגשות, פרוייקט של שנה יוצא לדרכו, פרוייקט שבא להנגיש את עולם העישון לכל מי שעד היום קצת מפלרטט עם העולם הזה, לא…
קרא עוד
131471839 10158668103761698 7128989976560794704 o min

טרנדים בגידול בקר

מסתבר שטרנדים תמיד היו כאן, גם בגידול בקר לפעמים זה כפפות שחורות ולפעמים זה דוקטור מרטינס, מה שמשותף להם זה שהם תמיד משתנים.יש משפט יפה…
קרא עוד
shutterstock 731798650 facebook min

פיקניה, שפיץ צ’אך

אחרי סיבוב של שבוע בסינגפור למטרת עבודה, שם הצגתי את החידושים האחרונים בהזרמת וידאו ופגשתי כמאה לקוחות (הרגליים עד עכשיו הורגות אותי) וגם יצא לי…
קרא עוד

1 מחשבה על “רליש – רוטב אמריקאי חמוץ מתוק”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart