img 20200118 190249 1 scaled

בלנקט דה וו (עגל בשמיכה)

בשבוע הכי קר בשנה שחזרתי מתכון שהכנתי לאחרונה לפני 20 שנה בערך, מתכון שמשלב בשר, ירקות והמון רוטב למנה מחממת ומפנקת.

המתכון הצרפתי המקורי כולל המון שלבים. כל מרכיב במתכון מקבל זמן בישול אחר בציר רותח, כשהמטרה היא להגיע למידת עשייה מדוייקת. כיום, בזכות הסו ויד, ניתן להכין מתכון מוצלח יותר בהרבה (מאד) פחות עבודה. עישון קצר בתחילת התהליך מוסיף עוד שכבה של טעם.

תקציר המתכון – נסווד בשר לבישול ארוך עד שיתרכך (65*33 כאן), נסווד גזר ובצלצלים לריכוך (85*1). נכין רביכה מחמאה מומסת לתוכה נערבב קמח ותבלינים, כשנקבל עיסה אחידה נוסיף ציר בקר ונערבב עד שנקבל רוטב סמיך וטעים. נעטוף את הבשר, הגזר הבצל הפרויות טריות ברוטב ונגיש עם אורז או פוקאצ’ה.

המתכון נכתב והותאם למעשנה וסו ויד כחלק מפרויקט ‘אתגר ציר הבקר’ בקבוצה (#אתגרצירבקר)

מצרכים:

  •  2 קילו בשר בקר לבישול ארוך בלי עצם – אסאדו, אונטריב, בריסקט, כתף, שריר. במתכון המקורי מדובר בבשר עגל
  • חצי קילו בצלצלים קלופים
  • חצי קילו גזרים קלופים וחתוכים לקוביות של 2*2
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לגודל ביס
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה
  • 100 גרם קמח
  • 1 ליטר ציר בקר (אפשר להשתמש גם במרק עוף או בציר ירקות)
  • חצי כפית אגוז מוסקט טחון
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצות

הוראות הכנה:

  1. אופציונלי – מעשנים את הבשר עד 70 מעלות (תמונה 2).
img 20200117 093034
תמונה 2 – הבשר יצא מעישון

2. בשר – ממליחים ומפלפלים את הבשר, אוטמים בואקום ומסוודים לפי הזמן והמרקם הרצוי:
48 שעות על 60 מעלות
33 שעות על 65 מעלות
24 שעות על 75 מעלות
חום גבוה יותר ייתן בשר רך ומתפרק יותר. (תמונה 3)

img 20200118 185808
תמונה 3 – הבשר יצא מסו ויד (65*33) ונחתך לקוביות של 3* 3 בערך

3. ירקות – שעתיים לפני סוף בישול הבשר נקלף את הבצל והגזרים, נחתוך את הגזרים, נווקם ונסווד שעה על 85 מעלות. (תמונה 4)

img 20200118 185909
גזר ובצלצלים אחרי סו ויד 85*1

4. פטריות – נשטוף ונייבש פטריות, נחתוך פטריות גדולות לגודל ביס. (תמונה 5)

img 20200118 185926
הפטריות נוספו שטופות וחתוכות לגודל ביס, ללא בישול

5. רוטב – חצי שעה לסיום בישול הבשר ממיסים בסיר על בינוני 100 גרם חמאה או מרגרינה, כשהחנאה נמסה נוסיף 100 גרם קמח (8 כפות בערך) וחצי כפית מוסקט, ונבחש עד שהקמח נבלע בחמאה.
נוסיף ציר בקר ונבחשבמרץ על אש בינונית עד שהרוטב מתעבה ואין בו גושים.
נטעם ונוסיף מלח בהתאם לצורך (ציר בד”כ מספיק מלוח). (תמונות 6,7)

img 20200118 184738
תמונה 6 – קמח עורבב בחמאה המומסת, ואז נוסף לשניהם ציר הבקר
img 20200118 185355
תמונה 7 – אחרי כמה דקות ערבוב, הציר מתחיל להסמיך ולבעבע, זה הזמן לכבות את האש

6.הרכבה – נייבש את הבשר ונחתוך לקוביות של 3*3 (מומלץ לצרוב במחבת), נוסיף בצלים, גזרים ופטריות, נכסה ברוטב הסמיך ונגיש.
אין צורך לחמם או לבשל בישול נוסף – אנחנו לא רוצים לעבור את מידת העשיה של כל מרכיב.

img 20200118 190249 2
תמונה 8 – בתיאבון

7. הגשה – מומלץ לפזר פטרוזיליה קצוצה ושום קצוץ טרי מעל התבשיל. אפשר להגיש עם אורז או פוקאצ’ה.

8. התאמה של המתכון לילדים – להוסיף כפית סוכר לרוטב וערמונים לירקות.

img 4955 scaled

מעשנת GMG – סקירה

אז ביקשתי מיובל ולקחתי את ה davy crockett לסיבוב בעיקר כדי לדעת מה זה הסיפור של מעשנות הפאלטס שגם יהיה לי היכולת לתמוך בכם כששואלים…
קרא עוד
74442705 10156927451941819 1014227724899713024 o 1c1FYwgs

בריסקט קרמל מלוח

בריסקט קרמל מלוח. בריסקט קרמל מלוח. באגפסט האחרון בין שלל המנות, הייתה מנה שנעלמה בשניות בודדות, מטורפת, מתוקה, מנחמת, ובעיקר מבאסת, כי תמיד אתה רוצה…
קרא עוד
131471839 10158668103761698 7128989976560794704 o min

טרנדים בגידול בקר

מסתבר שטרנדים תמיד היו כאן, גם בגידול בקר לפעמים זה כפפות שחורות ולפעמים זה דוקטור מרטינס, מה שמשותף להם זה שהם תמיד משתנים.יש משפט יפה…
קרא עוד

מה עושים עם חלפיניו?

האחרים בר ואורי קופר מגדלים פלפלי חלפיניו מקסיקנים נפלאים בבקעת הירדן. למי שעוד לא יצא להכיר, החלפיניו הוא פלפל מתון יחסית בחריפות, נע בין 2,500…
קרא עוד
ספריבס טלה חתוך

ספייריבס טלה בסו-ויד

ספייריבס טלה בסו-ויד פוסט קליל למסווד המתחיל,אחד המתכונים הפשוטים אך האהובים, מכין 3-4 שדרות כל פעם, לשימוש מיידי בתום ההכנה ואפילו לעיתים מכין כמות ומקפיא…
קרא עוד

1 מחשבה על “בלנקט דה וו (עגל בשמיכה)”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart