img 20191019 223849 11 scaled

בייקון טלה – פייקון

בייקון טלה הידוע בכינוי פייקון.

ברוסט יפה של טלה (האסאדו עם החזה) במשקל של 1.3 ק”ג שקיצבתי והפרדתי מהעצם (לא מסובך בכלל, 5 דקות עבודה) נשאר 850 גרם נטו.

המתכון מתחיל בכבישה של 5 ימים (סוג של בריין יבש)


3% מלח ים אטלנטי = 25 ג’

0.3% מלח כבישה (סודיום ניטריט 6%) = כ-3 ג’

קצת סוכר חום, זרעי סלרי, גרגירי חרדל, זרעי כוסברה.


ציפיתי את הנתח מכל הכיוונים בתערובת המלחים והתבלינים והכנסתי לשקית ואקום ולמקרר.

אחרי 5 ימים יצא החוצה ונשטף טוב טוב מכל המלחים והשרייתי במים לכמה דקות כדי להפתר מכמה שיותר מליחות.

יבשתי את הנתח טוב טוב במגבת נייר והכנסתי למקרר שוב לשעתיים להמשך יבוש.

לאחר מכן מרחתי את הנתח בכפית דבש שמהלתי בוויסקי ופיזרתי תערובת תבלינים מינימלית של פלפל שחור, זרעי כוסברה, גרגירי חרדל ושום גבישי (שימו לב שאין מלח – יש מספיק מליחות מהכבישה).

הוכנס לעישון בטמפרטורה נמוכה של 60-80 מעלות עם שבבי חביות רום עד שהגיע ל-60 מעלות פנימי (בערך שעתיים עם התזות של מי סילאן מידי פעם).

משם למקרר פתוח ללילה ליבוש.

לפרוס, לאכול ולהנות!

20150630 best smokers amazing ribs 4mkekxgs

איך בוחרים מעשנה למתחילים?

אחד האתגרים שיש למעשן המתחיל היא בחירת מעשנה ראשונה, מעשנה ראשונה היא החשובה ביותר לטעמי, היא זו שבעזרתה, לפני שמשקיעים כסף רב על מעשנות מתקדמות, …
קרא עוד

מה עושים עם חלפיניו? (חלק ב’)

החריפות העדינה של החלפיניו, והארומות שלו, הופכות אותו אידיאלי לחמוצים.פעלתי לפי המתכונים הרגילים של ירקות חמוצים שאפשר למצוא בחיפוש בקבוצת הפייסבוק, ושיניתי רק את התיבול …
קרא עוד
img 20200118 190249 1 scaled

בלנקט דה וו (עגל בשמיכה)

בשבוע הכי קר בשנה שחזרתי מתכון שהכנתי לאחרונה לפני 20 שנה בערך, מתכון שמשלב בשר, ירקות והמון רוטב למנה מחממת ומפנקת. המתכון הצרפתי המקורי כולל המון …
קרא עוד

קצביות מומלצות ע”י חברי הקבוצה (פוסט מתעדכן)

שם עיר כתובת טלפון כשרות הערות מרכז אטליז לאטי אזור העליה השנייה 43 077-7000708 בגב של מס’ אלברט אודי גינדי ראשל”צ אליהו איתן 20 ראשל”צ  03-6885587 ליד בית גירון דרום אמריקה בשרים לגריל ואסאדו מרכז אזור תעשייה טרוגוזין 03-9014730 ליד בית דגן אטליז אליאס רמלה קהילת דטרויט 6 08-9159010 מיטמרקט תל אביב שוק …
קרא עוד
manual and hydraulic piston1

מדריך הכנת נקניקיות בבית

המדריך המופלא של אלעד קדמי , חבר קבוצה מהראשונים שמתעסק בעולם השרקטורי, בסוף גם יש מתכונים מעניינים. כמה קל היום להכין נקניקייה ביתית, טעימה ובריאה יותר …
קרא עוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Shopping Cart